புற்றுநோயை எதிர்க்கும் நாவல் நிற தக்காளிகள் (வீடியோ இணைப்பு)
[ புதன்கிழமை, 29 சனவரி 2014,
புற்றுநோயை எதிர்க்கும்
பொருட்டு மரபணு மாற்றப்பட்ட நாவல் நிற தக்காளி செடிகள் உருவாக்கப்பட்டுள்ளன.
கனடாவின் ஒன்ராறியோவில் லியமிங்ரன் என்ற இடத்திலேயே இவ்வகையான தக்காளிகள்
வளர்க்கப்பட்டு அறுவடை செய்யப்பட்டுள்ளது.
இந்த நாவல் நிற தக்காளி செடிகள், உயர் அளவிலான அந்தோசயனின் அதாவது புளுபெரி,
பிளாக்பெரி, பிளம்ஸ் போன்ற பழவகைகளில் காணப்படும் Anti Oxidant-டை விட அதிகமான அளவை
கொண்டதாக உள்ளது.
அந்தோசயனின் புற்றுநோயை எதிர்க்கும் வல்லமை கொண்டது, சாதாரணமான தக்காளி செடியை
போன்று இல்லாமல் நாவல் நிறத்தில் காணப்படுகிறது.
இச்செடிகள் கண்ணாடி வீட்டு சூழலில் வளர்க்கப்பட்டு, கைகளால்
பறிக்கப்படுகின்றன.
இதன் சாற்றை எடுத்த பின்னர் விதைகளும், மரங்களும் பக்டீரியாவினால் ஏனைய பயிர்கள்
மாசுபடுத்தப்படாமல் தடுப்பதற்காக எரிக்கப்படுகின்றன.
இப்பயிர்களிலிருந்து பெறப்படும் 2000 லிட்டர்கள் தக்காளி யூஸ், பிப்ரவரி மாத
ஆரம்பத்தில் பிரித்தானிய இருதய நோயாளிகளுக்கு அனுப்பபட உள்ளது.
இத்தக்காளியில் நிறைந்துள்ள அந்தோசயனின்ஸ் இதய குழாய் நோய்களை எதிர்க்க வல்லது
என்றும், அழற்கு எதிர்ப்பு தன்மை குறைவாக உள்ளது எனவும் மார்ட்டினின் ஆராய்ச்சி
மூலம் கண்டுபிடிக்கப்பட்டுள்ளது.
மேலும் பருவகால பழமான புளுபெரிசின் விலையை விட இந்த தக்காளி சிறந்த தெரிவு
என்றும் தெரிவித்துள்ளார்.
Cancer fighting purple tomatoes harvested in
Leamington
A crop of genetically modified purple tomatoes designed to fight cancer has
been grown and harvested in a greenhouse in Leamington, Ont.
The purple tomatoes have been genetically modified to have a higher amount of
anthocyanins, an antioxidant found in blueberries, blackberries and plums. It's
what gives those fruit their purple colours. Anthocyanins are also said to fight
cancer.
New Energy Farms, based in Leamington, the tomato capital of Canada, grew the
crop for professor Cathie Martin, a plant biologist at the John Innes Centre, in
Norwich, U.K.
“It looks very similar to normal tomato crops. You really wouldn’t know any
difference, apart from the colour of the fruit,” said New Energy Farms CEO Paul
Carver.
The tomatoes were grown in a controlled greenhouse environment and
handpicked. The juice was extracted and the seeds and plants were then burned to
prevent cross-contamination.
The 2,000 litres of purple tomato juice processed from the crop will be sent
to British heart patients in early February.
Martin's research has found the tomatoes rich in anthocyanins help fight
cardiovascular disease, as well as cancer.
"When mice [with cancer] were fed a diet supplemented with purple tomatoes,
they lived 30 per cent longer than those with a diet supplemented with red
tomatoes,” she said.
Martin said the purple tomatoes also have anti-inflammatory properties.
Martin said research shows “complementary health advantages for people
diagnosed with major chronic disease, particularly cancer.”
“We’re not saying this is a standalone therapy,” she said.
Martin’s team had New Energy Farms grow the tomatoes in Canada because
European regulations governing genetically modified foods are stricter than they
are here.
“Canada was an unbelievably good choice because you have a very enlightened
view of regulatory approval,” Martin said.
“It was easier to do this in Canada than elsewhere,” said Carver, whose
company also has facilities in Europe.
Martin said because blueberries are seasonal and more expensive, growing the
genetically modified tomatoes is a better option.
கருத்துகள் இல்லை:
கருத்துரையிடுக